zhinengqigong-nijmegen.nl

'wat je zoekt, zoekt jou ook'

Wie ben ik

 

MIjn naam is Yet van der Heijden, 
Sinds 2017 beoefen ik Zhineng Qigong. In eerste instantie ben ik ermee begonnen ter voorbereiding voor mijn lichaam en geest voor een grote operatie, daarna als aanvulling bij de revalidatie. En later om m’n lichaam met haperende gezondheid in goede conditie te houden. De aansluiting- en aanvulling met de revalidatie en in het herstel daarna deed me goed. Het gaf me herstel van vertrouwen, in m’n fysieke lichaam, in de kracht van het universum, in m’n zelfhelende vermogen wat aardig op de proef werd gesteld, in mijn Zijn. Ondertussen was ik meer en meer benieuwd geworden naar de achtergrond en de toepassing in het dagelijks leven. Dat was de aanleiding om workshops te gaan volgen en ben ik later begonnen met de lerarenopleiding. Het enthousiasme is gebleven en inmiddels heb ik de vervolg lerarenopleiding gedaan. Dit jaar ga ik me aan het verdiepen in de energie van de organen. 

Ik ben geboren met een incomplete dwarslaesie. Daardoor kreeg ik de kans, en de noodzaak, om mijn visie op gezondheid te laten groeien, met vallen en opstaan, te ontdekken en te leven. Van de Westerse geneeskunde heb ik veel geleerd, en ik ben opgeleid als para-medicus. Echter mistte ik vaak de holistische kijk op mijn lichaam en geest, en op mij als heel mens.  

Zhineng Qigong richt zich niet op de oorzaak van ziekte. In de oefeningen worden de natuurlijke processen van het lichaam gestimuleerd, een krachtige energie(qi)-stroom gecreëerd, energiebanen(meridianen) geopend en natuurlijke ritmen hersteld. Daardoor voelde ik me weer vitaler worden, en voelend lerende in verbinding. In mijn vorige werk als trajectbegeleider in de crisiszorg ben ik m.n. bezig geweest met menszijn, zingeving en bewustwording. Dit sluit goed aan bij de mentale en spirituele beoefening van ZQ.

En voel nog zoveel te ontdekken...


Opleidingen / scholing; 
- Zhineng Qigong, lerarenopleiding Level 1 en 2, bij Qing Bai, door Zhigong instituut, Anne Hering
- Workshops en lessen Zhineng Qigong, Ooy Kean Hin, Irma van Tuil, Inge Duyts, Marianne Lindner e.a.
- Opleiding Zijnsorientatie, retraites, H. Knibbe
- Opleiding familieopstellingen in Duitsland, Y. Weeber
- Cursussen NLP, Geweldloze Communicatie, Omgaan met pijn, Eneagram, Numerologie, e.a.
- Healingopleiding, Aart Vermeulen
- Podotherapie, HBO, Fontys Hogeschool
- Jeugd / Welzijnswerk, HBO-Stratum, Eindhoven