zhinengqigong-nijmegen.nl

'wat je zoekt, zoekt jou ook'

Welkom bij Zhineng Qigong Nijmegen

Zhineng Qigong (spreek je uit als; Sjieneng Sjiekong) is een eeuwenoude Chinese gezondheidsleer. Wat yoga is in India, is Qigong in China, wordt wel gezegd. Het bestaat uit simpele, snel aan te leren, vloeiende bewegingen. Je werkt met zachte lichaamsbeleving en de kracht van je geest. In de vertraging kom je los van de dingen die er niet toe doen. Zodat je weer helder kunt zien.

In balans met Zhineng Qigong. Jong of oud, sterk of uit balans, gezond, minder gezond of middenin een uitdaging op gezondheidsgebied.. Probeer het uit en laat je verrassen !

Vooral bij dagelijks oefenen zie je snel resultaat. Het beoefenen van Zhineng Qigong helpt niet alleen een gezond lichaam en geest, maar ook je innerlijke veerkracht en rust. Je kunt het staand of zittend doen en inzetten voor een betere vitaliteit en fysieke gezondheid, als ook voor meer balans en lichtheid in je denken en voelen.


Voor de één betekent Zhineng Qigong ultieme ontspanning, omdat je intens bezig bent met de bewegingen en geen ruimte hebt voor andere gedachten. Voor de ander betekent het meer beweeglijkheid in lichaam en geest, weer een ander voelt zich een stuk fijner en zelfverzekerder. Wat je kunt verwachten tijdens een les is dat je in een rustige sfeer langzame bewegingen aandachtig uitvoert. 

De wekelijkse lessen duren ongeveer 1,5 uur. We beginnen na de zomer in de eerste week van september met een introductieworkshop van 2,5 uur waarin je kunt kennismaken met wat we gaan doen in het komende half jaar. 

Deze vorm kan zowel door gezonde als mensen met beperkingen worden beoefend. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd, en worden aangepast aan ieders fysieke mogelijkheden. Er wordt ruime aandacht besteed aan een goede houding. Ontspanning loopt als een rode draad door iedere oefening. Alle oefeningen worden vanuit een centraal energie-punt in je lichaam gedaan, het zgn. Dantian.